1000 de lei pentru romani. Cine trebuie sa plateasca acesti bani

1000 de lei pentru romani Un ardelean un moldovean si un oltean munceau la coasa fb

Distribuie daca iti place

Citeste si asta >>>

Cine are nevoie urgenta de o consultatie la stomatolog in vreme de coronavirus trebuie sa plateasca o taxa COVID de pana la 1000 de lei pentru decontaminare sau dezinfectare. Banii sunt folositi pentru echipamentele de protectie necesare impotriva raspandirii COVID-19. Pacientii vor fi echipati cu combinezoane, botosei sau bonete. Taxa se va mentine si dupa 15 mai.

Taxa COVID de 1000 de lei pentru romani Cine trebuie sa plateasca acesti bani fb

Artistul Dan Helciug a marturisit ca a aflat de aceasta taxa in momentul in care a trebuit sa mearga cu fiul sau de urgenta la stomatolog.

„Taxa covid pentru urgente! Superb!

Am sunat azi la policlinica pentru copii unde trebuie sa il duc pe Luca, dupa 15 mai si am aflat ca : Pentru un procedeu care costa 100 de ron, trebuie sa platesc o taxa suplimentara de 150 de ron (masca/manusi/dezinfectare.. etc)

La alte policlinici e si mai interesant, mai ales la capitolul urgente, vedeti poza..
Iar voi vorbiti despre ccr, pensii speciale.. pesedeul criminal.. etc

Motivul pentru care se plateste taxa COVID la stomatolog

Cabinetele de medicina dentara din Romania au fost inchise pe 22 martie, din cauza conditiilor restrictive impuse de autoritati pentru a preveni raspandirea noului coronavirus. Doar cateva au dorit sa se ocupe de tratarea urgentelor, asa cum prevede Ordonanta Militara nr.2.

Pe 22 martie, Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania a publicat o serie de recomandari, in contextul crizei COVID. Una dintre acestea prevede dotarea cu un nebulizator, un aparat pe care cabinetele mici nu si-au permis sa si-l achizitioneze, noteaza Buletin de Bucuresti.

„Se va proceda la nebulizarea cabinetului dupa fiecare pacient; dupa nebulizare, se asteapta o perioada de 2-4 ore, dupa care se poate desfasura din nou activitatea stomatologica; nebulizarea cabinetului apare ca masura obligatorie in multe studii si articole publicate cu privire la acordarea asistentei stomatologice de urgenta pentru pacientii suspecti sau diagnosticati cu infectie COVID-19”

 Recomandarile Colegiului Medicilor Stomatologi nu au fost publicate, insa, in Monitorul Oficial. Cu toate acestea, Directia de Sanatate Publica Bucuresti le-a folosit pentru a da avize temporare de functionare a cabinetelor stomatologice.

Doar sase clinici mari dentare si-au permis sa redeschisa activitatea, in plina pandemie de coronavirus, pentru ca si-au permis sa cumpere sau sa inchirieze un nebulizator. Asta a dus la o crestere a preturilor practicate pentru consultatiile stomatologice.

De exemplu, Dental Med a inclus, pe langa pretul standard al unei proceduri, un cost pentru protocolul de decontaminare anti-covid cuprins intre 400 si 1000 lei. Exista si clinici cu adaosuri mai mici, precum Trident, cu 200 de lei, sau Kopfzeit, cu 150 lei.

Necesitatea unui nebulizator nu este mentionata ca masura de protectie

Pe de alta parte, in documentul elaborat de Centrul National de Supravegere si Control al Bolilor Transmisibile nu este indicata utilizarea nebulizatorului in cabinetele stomatologice, ci este necesar doar echipament adecvat de protectie. Astfel, in aprilie Colegiul Medicilor a venit cu o alta propunere care nu mai mentiona nimic de necesitatea unui nebulizator ca masura de protectie impotriva Covid-19.

Asociatia Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania (AMSPPR) a publicat la finalul lui aprilie o opinie legala cu privire la situatia cabinetelor stomatologice generata de pandemie. Printre lucrurile punctate apar si o serie de exemple de documente/ghiduri in care dezinfectia aerului prin nebulizare de biocide nu este prevazuta:

– Recomandarile de baza privind biosiguranta in laboratorul clinic de microbiologie, asumate de INSP in contextul pandemiei;

– Precautiunile standard – Masuri minime obligatorii pentru prevenirea si limitarea infectiilor asociate asistentei medicale;

– Ghidul metodologic privind controlul transmiterii tuberculozei in unitatile sanitare de pneumoftiziologie si in alte institutii cu risc din Romania.