Ajutor rapid pentru utilizatorii computerelor

Dureri de spate, înţepenirea cefei, senzaţie de amorţire în degete sunt neplăceri zilnice cu care se confruntă milioanele de oameni care lucrează zilnic pe calculator. Câteva trucuri simple aduc, adesea, rezolvări:

1. Schimbarea mausului din partea dreaptă în partea stângă. Această mică modificare împiedică pentru multă vreme problemele legate de mobilitate, relaxând palmele, braţele şi omoplaţii.

2. Schimbarea poziţiei scaunului – adesea este suficient să ridicaţi scaunul rotativ din faţa biroului cu 2-3 centimetri, pentru a atenua durerile din ceafă. Şi ochii sunt mai relaxaţi şi se usucă mai puţin, pentru că privirea atinge ecranul de sus. Şi pentru umeri este o uşurare, pentru că mâinile lucrează mai uşor pe tastatură.

3. Relaxări scurte. O dată pe oră, închideţi ochii, rotiţi-vă umerii către spate şi lăsaţi braţele să atârne. Încălecaţi degetele inelare peste cele mijlocii şi respiraţi liniştit vreme de un minut.

În interiorul orologiului biologic există maxime şi căderi. Una din căderi se produce la mijlocul zilei (ora 12), când multe persoane simt că mintea nu mai vrea să le funcţioneze. Oboseala Alt vinovat este nevoia de carburant reclamată de organism. Celulele încep să nu mai aibă zahăr suficient şi deci nici energie. Vă propunem câteva soluţii:

  • Mâncaţi seara carbohidraţi (paste făinoase, orez, linte, fasole). Acţiunea lor energetică ţine până a doua zi la prânz.
  • Mâncaţi un mic dejun consistent (el trebuie să fie masa cea mai importantă din zi), bogat în zaharuri cu asimilare lentă: cereale, pâine integrală.
  • Luaţi-vă la birou un sandvici cu brânză şi un fruct (de preferinţă o banană), pe care să le mâncaţi la ora 10.
  • Mâncaţi câteva nuci (pentru aportul lor în magneziu). 
  • Luaţi o pauză (dacă locul de muncă v-o permite). Câteva mişcări de gimnastică (făcute pe scaun) şi 4-5 respiraţii ritmate vă vor ajuta să redemaraţi.

ajutor computer