George Soros se implică în lupta împotriva coronavirus: Donaţie uriaşă pentru Ungaria

COVID-19. George Soros (89 de ani), multimiliardarul american de origine maghiară, a anunțat că va dona un milion de euro pentru a sprijini autoritățile de la Budapesta.

Banii vor fi folosiți în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și vor fi distribuiți către Ungaria prin intermediul Open Society Foundations, una dintre organizațiile pe care Soros le conduce și care e contestată puternic de unele medii politice din Europa.

Pandemia de COVID-19 nu are graniţe, nu între ţări, comunităţi, religii sau oameni. Oricine se poate infecta, însă unii dintre noi suntem mai vulnerabili decât alţii.

M-am născut la Budapesta, în timpul marii crize economice, la doar un deceniu după ce Gripa Spaniolă a făcut mii de morţi la Budapesta. Am fost martorul celui de-al Doilea Război Mondial, stăpânirii Partidului Crucilor cu Săgeţi şi asedierii oraşului. Îmi amintesc cum este să trăieşti în circumstanţe extreme”, a declarat George Soros, potrivit The Times of Israel.

George Soros, al 29-lea cel mai bogat om din lume, potrivit unui studiu din 2017

George Soros este un om de afaceri și filantrop american de origine maghiară. La 89 de ani, Soros continuă să fie unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă.

În 2017, Forbes îi estima averea la 25,2 miliarde de dolari, acesta fiind al 29-lea cel mai bogat om de pe planetă.                                                    Sursa