Italienii au descoperit marea problemă cu vaccinul pentru COVID-19, anunțat pentru finalul lui 2020

Compania CureVac, patronată de omul de afaceri german Dietmar Hopp, a anunțat ieri că în iunie va începe testările pentru vaccinul împotriva COVID-19 și că ”dacă totul merge bine, va fi gata până la finalul anului”. Italia, țara cu cei mai mulți morți din cauza noului coronavirus (13.915 până pe 2 aprilie), a încercat să afle cât de fezabilă este această variantă.

E posibil să apară vaccinul în 2020, dar există o problemă majoră

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au vorbit cu Silvio Garattini, președintele Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri, din Milano. Acesta susține că inițiativa lui Dietmar Hopp este posibilă, dar că apoi vor apărea alte probleme, pe care nu le ia nimeni acum în calcul.

”Se poate. Există 50 de laboratoare în lume în care se lucrează și se încearcă diferite abordări. Până la finalul anului, sigur va exista un antidot. Sunt semnificative interese economice, așadar există competiție pentru fabricarea vaccinului”, a explicat cercetătorul. Fiecare companie farmaceutică lucrează pe repede înainte, pentru a fi prima care descoperă antidotul.

În același timp, Garattini atrage atenția că odată ce vaccinul va fi pe piață, nu vor fi disponibile doze pentru toată populația. ”Cel puțin la început, nu vor exista cantități infinite, industriale”, a adăugat el.

 

Provocarea va fi identificarea grupurilor care au cel mai mare nevoie de vaccin, adică ”bătrânii și personalul medical”, avertizează Silvio Garattini.

Vaccinul pentru coronavirus | Cercetători din numeroase țări caută antidotul

Așa cum afirmă cercetătorul din Italia, compania la care Dietmar Hopp este acționar majoritar nu este singura care încearcă să găsească rapid un vaccin pentru noul coronavirus. Mai multe firme de farmacologie din SUA, Australia, China, Canada, Marea Britanie și Israel lucrează de săptămâni întregi la dezvoltarea unui antidot.

”Hopp vrea ca vaccinul să fie gata în 2020″, a titrat în urmă cu două zile publicația tz.de, care scria că ”patronul lui Hoffenheim, văzut drept inamicul public numărul unu al ultrașilor din Germania, este acum marea speranță pentru un vaccin contra virusului COVID-19″.

Nemții mai spun că ”tendința e clară, vaccinul va ieși anul acesta pentru a stopa curba evoluției coronavirusului”. 

“Siguranța, tolerabilitatea și eficacitatea trebuie demonstrate și garantate. Fabricarea unui vaccin nu e un proces de construcție a rachetelor care să meargă în spațiu, dar e nevoie de timp”, a explicat Friedrich von Bohlen, partener cu Hopp la firma CureVac și unul dintre cei mai mari cercetători în domeniul medical, pentru tz.de.                  Sursa