Meteorologii anunță o vară istorică în România! Cum va fi vremea pe litoral?

Meteorologii anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?

Românii trebuie să se aștepte la o vară ciudată. Ce spun meteolorogii ?
Mai puțin de două săptămâni ne despart de anotimpul călduros, iar românii deja au început să își planifice vacanțele de vară pe litoral, acolo unde sperau să se bucure de temperaturi ridicate. Meteorologii le dau planurile peste cap, însă, anunțând că, anul acesta, vom avea parte de o vară atipică. Iată care vor fi temperaturile maxime la mare, în următoarele luni!
Conform gandul.ro, specialiștii nu au vești atât de bune în ceea ce privește temperaturile pentru vara anului 2024.
Deși, în ultimii ani, românii au avut parte de caniculă și abia dacă au putut respira din cauza arșiței, vara aceasta totul va fi diferit.
Meteorologii au actualizat prognoza meteo, anunțând că, pe litoral, nu va mai fi nicio zi caniculară, ba mai mult, temperaturile din luna iulie vor fi asemănătoare cu cele din iunie. În plus, temperaturile maxime anunțate pentru vara aceasta se situează sub pragul canicular de 35 de grade celsius și nu vor atinge nici măcar 30 de grade, lucru ce nu s-a mai întâmplat de ani buni în țara noastră.
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni?

În ceea ce privește cea de-a doua parte a lunii mai, meteorologii aduc vești îmbucurătoare pentru întreaga țară. Conform prognozei , temperaturile încep să crească, însă nici ploile nu vor lipsi.
În Crișana, temperaturile maxime se vor înregistra în jurul zilei de 19 mai, atunci când termometrele vor înregistra până la 25 de grade celsius, iar media temperaturilor minime se va afla între 12 și 14 grade. În plus, după data de 16 mai, crește probabilitatea să apară averse pe arii extinse.
În Transilvania și Maramureș, temperaturile maxime vor ajunge până la 25 de grade, în timp ce cele minime se situează între 9 și 12 grade, respectiv 5-11 grade. De asemenea, aversele își vor face apariția destul de des, după 16 mai. Aceleași variații de temperatură se vor înregistra și în Moldova, dar și Dobrogea și Oltenia. În Muntenia, există posibilitatea ca temperaturile să crească și până la 27 de grade celsius.
În ceea ce privește zonele de munte, locuitorii nu se bucură de aceleași temperaturi ridicate.
Vor fi cel mult 7 grade celsius, iar minimele se vor apropia de pragul de îngheț. Nici aversele nu lipsesc, iar după data de 16 mai, acestea vor fi din ce în ce mai dese.