Noi vouchere pentru acești români! 5.000 lei pentru vacanţă şi de sărbători și primă de 300 de lei pentru fiecare copil

Noi vouchere pentru acești români! 5.000 lei pentru vacanţă şi de sărbători și primă de 300 de lei pentru fiecare copil, de 1 Iunie

Guvernul României pregătește măsuri de înghețare a salariilor și pensiilor, pe fondul unui deficit bugetar care a depășit 50%.
Noi vouchere pentru bugetari. Câți bani vor primi aceștia
Voucherele pentru români reprezintă o formă de sprijin financiar oferită de guvern sau alte instituții pentru diverse scopuri, cum ar fi stimularea consumului, sprijinirea categoriilor defavorizate, încurajarea educației sau sănătății, și multe altele. Aceste vouchere pot fi sub formă de bonuri valorice sau carduri electronice și pot fi utilizate pentru achiziționarea de bunuri și servicii specificate.
În prezent, există însă angajați în sectorul public care beneficiază de tratament special. Este vorba despre angajații Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), o companie înființată recent, în aprilie anul trecut.
Potrivit România TV, angajații CNIR vor beneficia de diverse bonusuri și vouchere, în ciuda faptului că marile proiecte de infrastructură rutieră vor ajunge pe masa lor abia în iunie acest an. În prezent, un angajat al CNIR câștigă aproximativ 3.500 de euro lunar, acest venit incluzând mai multe tipuri de prime și vouchere.
Tichetele primite de angajați
Conform bugetului aprobat pentru anul 2024, CNIR oferă angajaților săi tichete cu ocazia diferitelor sărbători și evenimente:
8 Martie – Ziua Femeii: 300 leiSărbătorile Pascale: 550 lei1 Iunie – Ziua Copilului: 300 lei pentru fiecare copil al angajatuluiSărbătorile de Crăciun: 550 lei pentru fiecare salariat și 300 lei pentru fiecare copil al angajatului
În total, aceste vouchere și prime pot aduce unui angajat suplimentar 5.000 lei pentru vacanță și sărbători.
La un an de la operaționalizarea sa, CNIR a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2024. Acesta este în valoare de 34,247 milioane de lei și a fost aprobat printr-un ordin comun al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI), Ministerului Finanțelor (MF) și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).