Saptamana trecuta am mers cu copiii mei la un restaurant. Fiul meu de doar sase ani a intrebat daca poate…

Saptamana trecuta am mers cu copiii mei la un restaurant. Fiul meu de doar sase ani a intrebat daca poate spune o rugaciune. Am fost de acord, asa ca el a inceput: “Dumnezeu este bun, Dumnezeu este mare. Iti multumesc, Doamne, pentru mancare si ti-as multumi si mai mult daca mama ne-ar cumpara inghetata la desert. Si vreau ca toata lumea sa fie fericita. Amin”

Toti din restaurant au auzit mica rugaciune. O femeie de vreo 50 de ani de la masa alaturata a spus partenerului ei: “Uite, asta este in neregula cu aceasta tara. Copiii din ziua de azi nici macar nu stiu cum sa se roage. Sa ii ceara lui Dumnezeu o inghetata. Nu pot sa cred!”

Si-a exprimat destul de raspicat parerea, iar fiul meu a auzit-o si a izbucnit in lacrimi. S-a apropiat de mine si cu o fatuca de copilas trist si nevinovat m-a intrebat: “Mami, ce am facut gresit? S-a suparat Dumnezeu pe mine?”

L-am luat in brate si am incercat sa ii sterg lacrimile de pe obrajori. L-am asigurat ca a facut o treaba foarte bune si ca Dumnezeu este mandru de el. Un domn in varsta s-a apropiat de masa noastra. El s-a aplecat catre fiul meu, i-a facut cu ochiul si i-a spus: “Hai sa iti spun un secret. Dumnezeu a vorbit cu mine, mi-a spus ca ai spus o rugaciune minunata!”

“Pe bune?” – a intrebat micutul.

“Da, serios. Nu te mint” – a spus omul. “Pacat ca nu ea nu stie sa ceara inghetata lui Dumnezeu. O inghetata mica este buna pentru suflet.” – a continuat acesta, mangaind copilul pe cap.

La desert, copiii mei au primit inghetata. Fiul meu s-a uitat pentru o clipa la paharul lui cu inghetata si apoi a facut ceva ce voi tine minte tot restul vietii mele. El a luat inghetata si fara sa scoata vreun cuvant, s-a ridicat de la masa si a pus-o in fata femeii. Cu un mare zambet, el i-a spus: “Aceasta este pentru dumnevoastra. Sa stiti, uneori inghetata este buna pentru suflet. Iar sufletul meu este bun deja.” sursa: www.kudika.ro