UE pregătește o lege dură pentru limitarea poluării

UE pregătește o lege dură pentru limitarea poluării. Sunt vizate mașinile mai vechi de 15 ani

Uniunea Europeană continuă lupta pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar în acest sens pregătește terenul pentru o eliminare treptată a mașinilor cu motor cu combustie internă.
În cadrul programului „Fit for 55”, Uniunea intenționează să reducă emisiile de dioxid de carbon prin introducerea unor restricții importante în cazul mașinilor mai vechi de 15 ani.
Potrivit noilor propuneri, mașinile mai vechi de 15 ani nu vor mai putea fi duse în service pentru reparații. Măsura drastică este abia în stadiul de discuții în acest moment. Astfel, autovehiculele cu defecțiuni majore la motor, frâne sau direcție vor intra în această categorie și nu vor mai putea beneficia de reparații, fiind condamnate la casare, arată Antena3.
Noile reguli ar urma să fie aplicate și în România
Prin programul „Fit for 55”, Comisia își propune să elimine emisiile directe din transporturi până în 2050. Cu toate acestea, realitatea prezintă provocări semnificative, iar șoferii se confruntă cu dificultăți financiare în achiziționarea de vehicule care să respecte noile standarde impuse de UE.
În cazul în care vor fi adoptate, aceste reglementări vor deveni automat obligatorii și pe teritoriul României. Miniștrii UE sunt chemați să ajungă la un consens. Consiliul se va angaja în negocieri cu Parlamentul European pentru a finaliza actele legislative. În timp ce propunerea generează dezbateri aprinse, rămâne de văzut cum vor fi echilibrate nevoile de protecție a mediului cu preocupările șoferilor.
Citeste si: –> Rivalul chinez al Tesla a lansat mașina electrică cu un preț sub 10.000 de euro

Rivalul din China al companiei Tesla a lansat cea mai ieftină mașină electrică, ce are un preț sub 10.000 de euro.
Seagull Honor Edition, creată de gigantul auto chinez BYD, este cea mai ieftină mașină electrică din China, costând 9.700 de dolari.
Mașina va fi vândută și în America de Sud sub denumirea Dolphin Mini, în încercarea de a simplifica gama și de a crește recunoașterea brandului pe o piață în care modelul Dolphin se vinde deja foarte bine, notează Spotmedia.
Chiar dacă are un preț foarte mic, Seagull are o autonomie de 305 kilometri, iar designul i-a adus porecla de “Lamborghini-mini”.
Totodată, automobilul are sistem infotainment cu display de 10,1 inchi, precum și varianta de conectare a telefonului cu sistemul Bluetooth, keyless entry NFC, conectivitate 4G, senzori de parcare, cameră spate, cruise control, patru airbag-uri, controlul electronic al stabilității și oglinzi exterioare încălzite.

Seagull este disponibil în trei versiuni:

Active: 9.700 dolari / autonomie: 305 km

Free: 10.000 dolari / autonomie: 305 km

Flying: 12.000 dolari / autonomie: 405 km