ULTIMA ORA! Vestea momentului in lumea medicala! Americanii au creat vaccinul pentru coronavirus. Cand poate fi pus pe piata

Reprezentantii unei companii americane din domeniul tehnologiei au anuntat ca au creat un vaccin pentru coronavirus in 3 ore de la intrarea in posesie a codului genetic al virusului.

Inovio Pharmaceuticals, cu sediul in Pennsylvania, a facut descoperirea la un laborator al sau din San Diego, relateaza Fox Business. Oficialii companiei spun ca au obtinut vaccinul pe data de 9 ianuarie 2020 si ca, in prezent, se lucreaza intens la punerea sa pe piata.

„Am fost capabili sa cream vaccinul in trei ore, odata ce am avut acces la secventa ADN a virusului, datorita puternicei noastre platforme medicale”, a spus pentru sursa citata Dr. Joseph Kim, presedintele si CEO-ul companiei americane.

Cat priveste punerea sa pe piata, reprezentantii companiei spun ca spera sa se miste mai repede decat in cazul vaccinului pentru virusul Zika (provoaca febra Zika, boala transmisa prin intepatura de tantar), pe care l-au scos pe piata dupa 7 luni de cercetare. Atunci, acesta fost considerat un record.              Sursa