Un baietel sarac de aproximativ 10 ani era in fata unui magazin de pantofi…

Cu hainele gaurite si murdare, mainile impreunate in fata si picioarele desculte, un baietel de aproximativ 10 ani era in fata unui magazin de pantofi. Tocmai ce ninsese, iar primii fulgi de nea se asternusera deja pe trotuar. Cu ochii usor inlacrimati el privea prin vitrina magazinului. O doamna s-a apropiat de baiat si l-a intrebat: “Micul meu prieten, pot sa te ajut cu ceva?”

Baietelul si-a lasat capul in jos si a raspuns: “I-am cerut lui Dumnezeu sa imi dea o pereche de pantofi.”

Femeia l-a luat de mana si a intrat cu el in magazin; a cerut angajatilor sa o ajute cu 10 perechi de sosete groase, apoi a intrebat daca ar avea de unde sa ia un bol, apa calda si un prosop.

“Cu siguranta!” – a raspuns managerul magazinului, uitandu-se la ochii tristi ai copilului. “Haideti cu mine!” – a continuat acesta.

Managerul i-a dus pe cei doi intr-o alta incapere, unde le-a oferit tot ce aveau nevoie.

Femeia a asezat baietelul pe un scaun, a tras bolul si a pus apa calda in el, apoi a spalat picioarele lui mici si le-a sters cu un prosop.

A luat o pereche de sosete si cele 10 pe care i le pusese managerul langa scaunel si l-a incaltat, apoi a spus: “Am terminat… acum hai sa probam si o pereche de cizme.”

Baietelul si-a ales niste cizmulite imblanite, numai bune pentru iarna grea ce isi intra in drepturi in oras.

Dupa ce au iesit din magazin, femeia l-a mangaiat pe cap si l-a intrebat: “Spune-mi, iti este bine acum? Te simti mai bine?”

Insa cand se pregatea sa plece, baiatul a prins-o de mana, s-a uitat la ea cu lacrimi in ochi si a intrebat-o: “Sunteti sotia lui Dumnezeu?”

Au fost momente in care aveai ocazia de a pune zambetul pe buze unui om nefericit si nu ai facut nimic in acest sens? Nu mai astepta! Cine stie, poate ca cineva iti va pune aceeasi intrebare pusa de acest baietel femeii care l-a ajutat si, poate, ii poti arata ca schimbarea este in noi. Impreuna putem face o lume mai buna. sursa: kudika.ro