Un bărbat a fost încătuşat pentru că a refuzat termoscanarea! Reacţia celor de la Kaufland

Scene de necrezut la un supermarket din Ferentari. Un bărbat a fost încătuşat după ce a refuzat să fie termoscanat. Cel mai probabil, bătrânul a intrat în conflict cu paznicul magazinului şi a încercat să intre în magazin fără să îi fie luată temperatura.

“Trei persoane, doi bărbați și o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin”

Ulterior, oamenii legii au explicat că au fost solicitaţi să intervină la faţa locului fiindcă trei persoane, trei bărbaţi şi o femeie, erau violenţi fiindcă nu li s-a permis să intre în magazin pentru că au refuzat termoscanarea.

“La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, care au identificat trei persoane, doi bărbați și o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea.

La momentul în care polițiștii le-au solicitat să se legitimeze, persoanele au refuzat, au devenit recalcitrante și au manifestat un comportament agresiv, fapt pentru care au fost imobilizate și conduse la sediul subunității de poliție.

Persoanele au fost sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal și împiedicarea intervenției polițiștilor în îndeplinirea obligațiilor de serviciu”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Imaginile cu bărbatul încătuşat s-au viralizat pe internet şi reţelele de socializare.

UPDATE, ora 19:00. Reprezentanţii magazinului Kaufland, unde a avut loc incidentul au reacţionat:  “Incidentul a avut loc acum două zile și a fost regizat, cu scopul de a crea senzațional, cele două persoane purtând microfon și fiind însoțite de un cameraman profesionist.

Vă confirmăm că agenții de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităților competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate și nerespectare a legii.

Îndemnăm clienții să respecte măsurile de protecție la cumpărături, să își păstreze calmul și să pună sănătatea lor și a celorlalți pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului și suntem în permanent contact cu autoritățile, spun reprezentanţii Kaufland.                                     Sursa