Un barbat de la oras il primeste in vizita pe prietenul sau din copilarie care a ramas la sat…

Un barbat de la oras il primeste in vizita pe prietenul sau din copilarie care a ramas la sat; cei doi au iesit prin oras fix la orele amiezii. Strazile erau ocupate, zgomotoase si incarcate cu oameni. Sunetul orasului era aproape asurzitor. Dintr-o data, sateanul a spus: “Am auzit un greiere!”

Prietenul lui a raspuns: “Ce? Nu, este imposibil. Trebuie sa fii nebun. Nu ai cum sa auzi un greiere in tot zgomotul asta.”

“Nu, sunt sigur de asta.” – a spus barbatul de la sat. “Am auzit un greiere.” – a adaugat el… apoi a ascultat cu mare atentie si a inceput sa mearga. Peste drum a vazut ca era un mic parc in care cresteau arbusti. A traversat strada si a inceput sa se uite prin tufisuri, pe sub ramuri si pe sub pietre. In doar cateva minute el a gasit micul greiere.

Uimit, prietenul lui a spus: “Asta este incredibil. Probabil ca ai urechi supraomenesti.”

Barbatul de la sat: “Nu, nici vorba! Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Depinde doar de ceea ce vrei sa auzi.”

“Nu cred asa ceva. Eu nu am putut auzi greierele in acest zgomot.” – a raspuns prietenul lui.

“Depinde de ceea ce este cu adevarat important pentru tine. Lasa-ma sa iti arat.” – a spus sateanul.

El a bagat mana in buzunar, a scos cateva monede si, discret, le-a aruncat pe trotuar. Chiar si cu zgomotul strazii aglomerate, aproape toate persoanele din preajma s-au intors sa se uite in jur sa vada daca banii care au cazut pe trotuar erau ai lor.

“Vezi ce vreau sa spun?” – a intrebat sateanul. “Totul depinde doar de ceea ce este important pentru tine!”

Asadar… ce este important pentru tine?

O lectie de viata primita de la un om de la tara.

Aceeasi intrebare trebuie sa ne punem si noi: “Ce este important pentru noi?”

Pe masura ce trecem prin aceasta viata… ce ne dorim cu adevarat? Bani? Distractie? Munca? Iubire? Mult prea multi oameni sunt ocupati si se concentreaza pe atat de multe aspecte ale vietii lumesti… nu este de mirare ca oamenii au dificultati in a il vedea pe Dumnezeu.

Unde este inima ta?