Un tanar statea pe o banca. Langa el s-a asezat un batranel imbracat in alb

Un tanar somer s-a trezit intr-o dimineata si a mers sa isi verifice buzunarele pantalonilor. Tot ce a gasit au fost doar 10 dolari. El a hotarat sa ii foloseasca pentru a isi cumpara ceva de mancare… si apoi sa asteapta ca moartea sa vina sa il ia. Era prea mandru pentru a merge la cersit, considera ca doar oamenii slabi fac asta. 

Era trist si dezamagit pentru ca nu isi putea gasi niciun loc de munca si nimeni nu era dispus sa il ajute.
A mers la magazin, si-a cumparat ceva de mancare si a mers intr-un parc sa stea linistit. In timp ce incerca sa desfaca punga cu alimente, a vazut cum un batranel cu barba alba, imbracat in alb vine in directia lui. In spatele acestuia mai erau doi copilasi.
In momentul in care a ajuns in fata lui, batranelul i-a cerut o bucata de paine; cu lacrimi in ochi, a spus ca nici el si nici copiii nu mai mancasera de aproape o saptamana.
Tanarul s-a uitat cu mila la el. Erau atat de slabi incat le puteai vedea oasele. Foarte emotionat de felul in care aratau, acestuia i s-a facut mila si le-a dat toata mancarea.
In acel moment, batranul si-a facut o cruce, a spus cateva cuvinte care sunau a fi o ruga si apoi i-a dat o moneda foarte veche.

Barbatul s-a uitat la ei si i-a spus batranelului: “Cred ca voi aveti nevoie de rugaciune mai mult decat am eu.”

Fara niciun ban in buzunar, fara un loc de munca si fara mancare, tanarul a mers sub un pod sa se odihneasca si sa isi astepte moartea. In timp ce era pe cale sa adoarma, un ziar vechi a ajuns langa el. L-a ridicat si a vazut un anunt: un om cumpara monede vechi. A rupt acel anunt din ziar si a plecat in cautarea adresei.

Ajungand la destinatie, a aratat moneda lui colectionarului. Acesta a ramas fara cuvinte. El a mers in spatele tejghelei, a scos o carte mare si i-a aratat tanarului o fotografie. In acea poza era aceeasi moneda pe care tanarul o primise – aceasta valora trei milioane de dolari.

Tanarul a vandut moneda… si a plecat in cautarea omului batran si a copiilor sai.

Insa prin parc nu mai era nici urma de ei. Pe banca, insa, era un biletel:

Ne-ai dat tot ce ai avut… si noi vrem sa te rasplatim cu aceasta moneda. Sa nu iti pierzi niciodata credinta.” – DUMNEZEU si ingerii lui. sursa: www.kudika.ro