Zece reguli pentru dinţi sănătoşi

Ce să faceţi ?

1. Dacă sunteţi femeie şi dinţii dvs. sunt gălbui, folosiţi ruj de buze în culori potolite, de pildă roz. Ele fac ca dinţii să pară mai albi. Nuanţele de roşu în schimb, le accentuează aspectul îngălbenit.

2. Când pofta de ciocolată nu mai poate fi stăpânită, e preferabil să mâncaţi porţia dintr-o dată şi să vă curăţaţi dinţii imediat. Fracţionată în porţii mici, pe durata unei zile întregi, ciocolata face ca bacteriile să se înmulţească în delir.

3. Curăţaţi-vă zilnic, limba, cu coada unei linguri din lemn. 80% din bacteriile aflate în cavitatea bucală îşi au domiciliul stabil pe limbă.

4. Activaţi formarea salivei, mestecând puternic miez de nucă. Saliva are capacitatea de a remineraliza dinţii.
5. Uleiurile eterice pot activa cauzele care duc la parodontoză. Dacă faceţi gargară cu picături de lămâie, lavandă şi mentă, diluaţi-le cu mult lichid (ceaiuri de plante sau apă).

Ce să nu faceţi …

6. Nu e o idee prea bună să vă spălaţi pe dinţi după micul dejun. Peste noapte, se depun pe dinţi straturi de bacterii, care e bine să fie înlăturate imediat după ce vă treziţi.
7. În loc de o prăjitură la desert, preferaţi o porţie de brânză. Rămâne mai multă vreme pe dinte şi îl îmbracă cu un strat protector de calciu.
8. Dacă sunteţi fani al ceaiului negru, folosiţi pastă de dinţi puternic abrazivă. Aşa cum lasă o dungă neagră pe ceşti, teina se depune şi pe smalţul dinţilor şi îi îngălbeneşte.
9. În caz că suferiâi de migrenă, nu folosiţi periuţe de dinţi electrice. Zgomotul pe care îl face declanşează brusc dureri de cap.
10. Dacă mâncaţi alimente sau beţi lichide acide, spălaţi-vă imediat pe dinţi. În felul acesta le protejaţi smalţul.

dinti sanatosi