Afacere: Toți cei care lucrează în acest domeniu CÂȘTIGĂ

Afacerea de milioane a lui Ionel, după ce s-a întors din Italia: „Toți cei care lucrează în acest domeniu CÂȘTIGĂ, dar nu recunosc

După ce a încercat să își croiască un drum în Italia, Ionel Ivasiuc s-a întors în România, hotărât să deschidă o afacere în domeniul pe care îl cunoștea atât de bine: legumicultura. Cu răbdare și încredere, el a reușit să dea lovitura acasă, în țara natală.
Născut în Poienile de sub Munte, județul Maramureș, Ionel și-a început viața ca militar, apoi a explorat diferite cariere, de la turism în Grecia până la agricultură în Italia.
Toate aceste etape din viața lui, scrie Libertatea, l-au adus tot mai aproape de împlinirea visului său.

A început cu resurse modeste, construind treptat o afacere de succes în Lugojel, pe marginea DN6, scrie publicația citată.

În prezent, bărbatul este cunoscut drept „Ionel de la Lugojel”. El deține solarii extinse și cultivă lubeniță pe suprafețe mari în câmp deschis.

O întâmplare norocoasă i-a adus în posesie semințe de tomată românească veche, pe care le-a multiplicat și le-a pus pe piață, contribuind la diversitatea și calitatea produselor agricole locale.

Pe lângă producția de legume, Ionel oferă consultanță gratuită clienților săi, împărtășindu-le din experiența și cunoștințele sale. Această abordare deschisă și dedicată a atras mulți clienți noi, mulți dintre ei aflând de ferma lui pe rețelele sociale, unde Ionel își prezintă munca și interacționează activ cu comunitatea.

„Pasiunea pentru agricultură m-a făcut să experimentez, să învăț. Acum sunt medicul plantelor. Când clientul are necazuri îmi spune: «Domnul Ionel, am o problemă la o roșie». Trimite poza, eu o văd, îmi dau seama ce boală poate să aibă și apoi recomand tratamentele cunoscute de mine”, povestește fermierul.

„Toți cei care lucrează în agricultură câștigă”
Mai mult, a întâmpinat dificultăți și în ceea ce privește forța de muncă, fiind nevoit să se adapteze și să automatizeze procesele pentru a compensa lipsa de angajați de încredere.

„Agricultura e profitabilă. Toți cei care lucrează în agricultură câștigă, doar că mulți nu sunt sinceri și nu recunosc”, este verdictul lui Ionel, care a realizat toate investițiile reinvestind profitul. „De când am venit din Italia, în 2023 am avut primul concediu. Am făcut economii mari. Nu fumez, nu beau. Am avut grijă de familie, să am cele necesare în casă și să investesc. Am pus bani deoparte, fără împrumuturi, fără fonduri, fără bănci. Satisfacția este foarte mare că am reușit. Sunt asigurat cât trăiesc. Pot să o duc până la sfârșitul vieții cu ce-am adunat până acum”, explică Ionel modul de dezvoltare a afacerii.