Autostrada Moldovei. De când se va circula pe primii kilometri

Autostrada Moldovei. De când se va circula pe primii kilometri
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și președintele PSD Prahova, Virgiliu Daniel-Nanu, candidat la președinția Consiliului Județean, au efectuat o vizită de lucru pe șantierul de la Autostrada Moldovei (A7), pe lotul 1 al tronsonului Ploiești-Buzău.
Cu această ocazie, ministrul Transporturilor a transmis și data de la care se va putea circula pe primii kilometri din cel mai așteptat drum.
Grindeanu a explicat, de asemenea, că până la sfârșitul anului se va deschide pentru circulație porțiunea de autostradă Buzău-Focșani, cu o lungime de 82 de kilometri, urmând ca apoi să fie finalizați aproximativ încă 50 de kilometri din tronsonul Autostrăzii Ploiești-Buzău.
Autostrada Moldovei. Când se va circula pe primii 14 km
Ministrul Transporturilor a detaliat că în această vară, cel mai probabil în luna iulie sau august, se va deschide pentru folosință un tronson inițial de 14 kilometri.
Tot luni, Sorin Grindeanu a transmis că ritmul lucrărilor de pe cele patru tronsoane ale Autostrăzii Buzău- Focșani (82,44 km), parte din Autostrada Moldovei, este unul bun.
„Pe toate cele 4 Tronsoane stadiul fizic al lucrărilor a atins și chiar a depășit 30%:

• Tronsonul 1 Buzău- Vadu Pașii (4,6 km). Stadiu fizic: 30%.

• Tronsonul 2 Vadu Pașii- Râmnicu Sărat (30,8 km). Stadiu fizic: 31%

• Tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1 km). Stadiu fizic: 30%

• Tronsonul 4 Mândrești Munteni- Focșani (10,94 km). Stadiul fizic: 33%”, a scris ministrul Transporturilor pe Facebook.
Și președintele PSD Prahova, Virgiliu Daniel-Nanu, l-a însoțit pe Sorin Grindeanu pe A7, tronsonul Ploiești-Buzău și a anunțat pe contul său de Facebook că stadiul lucrărilor este avansat, iar anul acesta se va putea circula pe o porțiune din mult-asteptata autostrada.
Alături de ministrul Sorin Grindeanu și de colegul meu Emil Drăgănescu, am efectuat o nouă vizită pe ️A7, tronsonul Ploiești-Buzău.
Stadiul lucrărilor este avansat în Prahova și anul acesta vom putea circula pe primii kilometri din această autostradă. – Virgiliu Daniel-Nanu
Citeşte şi –>> Veste buna: Un nou Drum Expres în Argeș
Drumul expres Pitești – Mioveni intră în linie dreaptă după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a depus cererea de finanțare, a anunțat Consiliul Județean Argeș. Un nou pas important a fost făcut, la două luni de la ordinul de începere a lucrărilor, iar astăzi CNAIR a depus cererea de finanțare pentru proiectul mult așteptat de argeșeni.
”Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ne-a anunțat că a fost depusă cererea de finanțare pentru proiectul „Drum Expres A1 – Pitești – Mioveni” în cadrul Programului de Transport 2021 – 2027! Este proiect foarte important pentru județul nostru, care va veni atât în sprijinul celor care tranzitează DN73, pe zona Mioveni, Mărăcineni, Pitești, cât și pentru uzinele Dacia și transportatori.
De aceea, am decis să îl derulăm în parteneriat cu Ministerul Transporturilor, grație colaborării pe care o am cu ministrul Sorin Grindeanu. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna februarie a acestui an, iar conform contractului termenul de execuție este de 12 luni.
Angajamentul public asumat al meu, al Guvernului și al premierului Marcel Ciolacu este de a sprijini industria din județul Argeș și acesta este un proiect de infrastructură major în acest sens!”, a anunțat Ion Mînzînă, Președinte CJ Argeș.
Varianta de traseu avizată are o lungime estimată de 10,39 km și va asigura un carosabil corelat cu traficul estimat, dimensionat pentru trafic greu și agabaritic, pentru o viteză de proiectare de 100 – 120 km/h. În afară de drumul propriu zis, investiția presupune și construirea de poduri, pasaje pe drum expres, restabilirea legăturilor rutiere întrerupte de drumul expres, nodurile rutiere și podețe. Sunt stabilite două noduri rutiere. Un nod este prevăzut la desprinderea drumului expres din autostrada de centură a Municipiului Pitești A1, respectiv în zona km 117+300, unde este indicată execuția unui nod direcțional de mare viteză între cele două căi de comunicație, alcătuit din 6 bretele unidirecționale. Pentru asigurarea unei bune legături cu DN 73E – Centura de sud Mioveni este prevăzut un nod rutier în zona km 10+150, amplasat pe raza orașului Mioveni.