Cât timp mai aveți de trăit? Răspunsul se află în data nașterii dumneavoastră

Cercetătorii americani au descoperit că luna în care se naște o persoană, pe lângă destin, influențează longevitatea și sănătatea. Conform observațiilor acestor specialiști, persoanele născute în toamnă trăiesc cu 40% mai mult în vârstă înaintată în comparație cu cele născute în primăvară, care au mai puțin noroc.
Cei născuți în iarnă sunt mai predispuși să dezvolte schizofrenie. Cu toate acestea, ei suferă mai puțin de miopie și alergii, spre deosebire de cei născuți vara.
De asemenea, specialiștii americani consideră că elevii care vin pe lume la începutul anului școlar au succes în învățătură. Cercetătorii adaugă că studiile lor se concentrează pe explorarea factorilor care influențează o persoană în legătură cu nașterea în anumite luni, și nu pentru a prezice destinul. Oamenii de știință au descoperit că durata vieții este influențată… de mărimea capului.
Într-adevăr, până acum, astfel de concluzii au fost trase doar în ceea ce privește animalele. S-a constatat că femelele de cerbi nobili (Cervus elaphus) cu cele mai mari capete trăiesc mai mult decât camarazii lor din turmă. De asemenea, oamenii de știință au descoperit că volumul craniului este o caracteristică moștenită.
Descoperirile lor ar putea avea un impact semnificativ asupra medicinii și îngrijirii pe termen lung. În concluzie, studiile arată că există conexiuni complexe între luna de naștere, sănătate și longevitate, dar încă mai este mult de înțeles și de investigat în acest domeniu fascinant.