Ce floare te reprezinta in functie de luna in care esti nascut

Ce floare te reprezinta in functie de luna in care esti nascut
Florile sunt un dar care poate fi oferit indiferent de ocazie, fiindca nu se demodeaza niciodata. Daca vrei sa faci o alegere ca la carte, tine cont si de luna in care este nascuta persoana careia vrei sa ii oferi un buchet de flori, deoarece fiecarei luni ii corespunde un anumit tip de floare.

Garoafele, florile lunii ianuarie
Semnificatii: dragoste si tandrete
Garoafa este una dintre florile care se foloseste adesea in diverse aranjamente floare si, pe langa acest lucru, este reprezentativa pentru persoanele nascute in luna ianuarie. Semnificatia generala a acestei flori este legata de sentimentul de dragoste si dor, insa fiecare nuanta transmite propriul mesaj. Spre exemplu, garoafele rosii simbolizeaza dragoste sincera, in timp ce garoafele roz au mai multe semnificatii traditionale – dragostea unei mame, fericire si recunostinta. In ceea ce priveste garoafele galbene, cu toate ca sunt o pata de culoare, in epoca Victoriana reprezentau dezamagire fata de persoana careia ii erau oferite. Pe de alta parte, garoafele albe simbolizeaza dragoste inocenta si sunt considerate a fi un cadou aducator de noroc pentru femei.

Violetele, florile lunii februarie
Semnificatii: incredere si loialitate

Violetele sunt flori vibrante cu petale delicate, ce simbolizeaza credinta si loialitate. Acestea se gasesc adesea in nuante de violet si alb, primele semnificand adevar si incredere, iar cele albe dorinta de a oferi o sansa.

Narcisele, florile lunii martie
Semnificatii: fericire si prosperitate

Narcisele sunt flori asociate cu inceputurile primaverii si cu renasterea, motiv pentru care sunt considerate a fi reprezentative pentru persoanele care sunt nascute in luna martie. Inca din vremuri stravechi, narcisele semnifica fericire si prosperitate, insa acestea pot simboliza si dragoste si afectiune daca sunt oferite in dar persoanelor dragi. Important este ca narcisele sa fie oferite in buchete si nu cate o singura floare, altfel pot aduce ghinion si neplaceri.

Margaretele, florile lunii aprilie
Semnificatii: inocenta, voiosie si fericire

Cu o aparitie delicata, margareta are numeroase semnificatii – de la inocenta pana la bucurie, fericire, noroc si noi inceputuri. In epoca Victoriana, margaretele erau un semn de loialitate si incredere. Datorita tuturor acestor semnificatii, margaretele sunt alegerea potrivita pentru a fi oferite in dar, in buchete in care pot fi adaugate si alte flori de primavara.

Crinii, florile lunii mai
Semnificatie: frumusete, modestie si dulceata

Petalele mari ale crinilor si tulpinile subtiri fac din aceste flori o alegere indrazneata pentru realizarea oricarui buchet de flori. Floarea atrage de la sine atentie, datorita formei si delicatetei de care dispune, dar si a culorilor variate in care poate fi gasita. Cu toate ca albul este nuanta cea mai comuna in alegerea crinilor, nu ezita sa optezi si pentru alte culori, fiindca indiferent de nuantele alese, crinii semnifica frumusete, modestie si dulceata.

Trandafirii, florile lunii iunie
Semnificatii: dragoste si adoratie

Traditionala floare a iubirii, trandafirul, este si cea care reprezinta luna iunie. Semnificatia trandafirului difera in functie de nuanta pe care o are. Spre exemplu, trandafirii rosii semnifica dragoste, in timp ce trandafirii galbeni au o semnificatie maternala. Pe de alta parte, trandafirii roz simbolizeaza o dragoste secreta, iar cand cei albi sunt pusi in acelasi buchet cu cei rosii transmit mesajul ca expeditorul si destinatarul sunt de nedespartit.

Nemtisorul, floarea lunii iulie
Semnificatii: atractie si inima deschisa

Aceasta floare este extrem de delicata, datorita petalelor mici pe care le are, insa nuantele aprinse in care se gaseste o transforma intr-o aparitie notabila. Despre aceasta floare se spune ca simbolizeaza ideea de a avea inima deschisa, insa este asociata si cu sentimentul de atractie. Cele mai comune nuante ale nemtisorului sunt violetul, albul si rozul.

Gladiolele, florile lunii august
Semnificatii: prima dragoste si atractie

Pentru cei care sunt nascuti in luna august, gladiolele sunt florile care ii reprezinta cel mai bine, dat fiind faptul ca semnifica atractie, o caracteristica des intalnita a persoanelor din zodia leu. De obicei, gladiolele se gasesc in nuante de roz, insa acestea arata spectaculos fie ca sunt albe, portocalii, galbene, albastre sau violet.

Aster, floarea lunii septembrie
Semnificatii: iubire, credinta si intelepciune

Cunoscuta in popor sub denumirea de steluta, aster este o floare reprezentativa pentru inceputul toamnei. Semnificatiile acestei flori dateaza din vremuri stravechi de cand se vorbeste despre aster ca fiind un simbol al iubirii, credintei si intelepciunii. Persoanele care ofera stelute in dar transmit mesajul ca sunt protectori, indiferent pentru ce culori se opteaza.

Galbenelele, florile lunii octombrie
Semnificatii: durere si simpatie

Desi aceste flori sunt asociate adesea cu durere si simpatie, datorita culorilor vii in care se gasesc transmit voiosie si bucurie. In plus, galbenelele in nuante intense de portocaliu se potrivesc de minune lunii octombrie, fiind o alegere inspirata pentru realizarea unui buchet de flori, in care pot fi adaugate si alte sortimente de flori pe placul persoanei pe care vrei sa o surprinzi intr-o zi racoroasa de toamna.

Crizantemele, florile lunii noiembrie
Semnificatii: voiosie si dragoste materna

Crizantemele sunt puternic asociate cu dragostea materna, fiind un dar perfect pentru mame, insa pot fi oferite si prietenelor sau iubitelor, intrucat sunt si un simbol al bucuriei si iubirii. Rosul, rozul, albul, galbenul si violetul sunt cele mai comune culori pentru crizanteme si atunci cand sunt oferite unei prietene semnifica faptul ca acea persoana este un prieten adevarat.

Poinsettia, floarea lunii decembrie
Semnificatii: dragoste si individualitate

Poinsettia, numita si “Floarea Craciunului, este reprezentativa pentru luna decembrie, deoarece semnifica dragoste si individualitate. Floarea este o adevarata incantare, datorita florilor alungite, iar cea mai comuna culoare in care se gaseste este rosul, nuanta asociata sarbatorii Nasterii Domnului.