Coaja nu se recomandă pentru consum

Au inceput sa apara ciresele in pietele din Romania si in supermarketuri, dar cine nu mai are rabdare sa le astepte pe cele romanesti si vrea sa cumpere din import trebuie sa scoata din buzunar intre 50 si 100 de lei.

Un roman a mers la supermarket si si-a cumparat si o casoleta cu cirese. Mare i-a fost mirarea cand a ajuns acasa si a citit eticheta atasata pe casoleta: “Tratat cu Imazilil si Thiabendazole. Coaja nu se recomanda pentru consum.” Acesta a postat fotografia pe o pagina de socializare impreuna cu mesajul: “Doar ce le-am cumparat de la Carrefour Romania Mega mall.

Stie cineva daca exista si cutit special pentru aceasta operatiune de indepartare a cojilor la cirese? Pt mine e prima oara cand vad asa ceva. Carrefour Romania aveti si un instrument special pt asa ceva??” si imediat a devenit instant virala.

Imazalilul este un fungicid utilizat in agricultura si poate fi intalnit si sub alte denumiri: enilconazol, sulfat de enilconazol, mononitrat de imazalil, fosfat de imazalil, sulfat de imazalil. Principalul efect negativ al acestui pesticid este faptul ca are efecte cancerigene. Specialistii au efectuat studii pe soareci si sobolani si au dovedit ca imazalilul poate produce cancer hepatic sau de tiroida.

Thiabendazole este cunoscut si sub denumirea de Mintezol si este derivat de benzimidazol. Este un antihelmintic cu actiune impotriva viermilor, dar a fost demonstrata si o activitate impotriva unor stadii larvare si a oualelor. Conform Wikipedia, aceasta substanta nu este autorizata in Romania de catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Iata postarea initiala a tanarului pe Facebook:  

Sursa: doctorandreilaslau

postare cirese 2