Greșeala care poate aduce amenzi usturătoare în sezonul rece

Greșeala care poate aduce amenzi usturătoare în sezonul rece

Uscatul rufelor la bloc. Greșeala care poate aduce amenzi usturătoare în sezonul rece
Uscatul rufelor în sezonul rece le poate da bătăi de cap celor care locuiesc la bloc. Aceștia trebuie să țină cont și de prevederile legale, având în vedere că pot primi amenzi.
Uscatul rufelor nu reprezintă o problemă pentru oamenii care locuiesc la casă, aceștia având libertatea de a le întinde în propria curte. Însă, cei care locuiesc la bloc pot avea adevărate bătăi de cap, fiind nevoiți să țină cont de prevederile legale și să aibă în vedere faptul că se pot alege cu amenzi.
Uscatul rufelor la bloc. Regulile pe care cetățenii trebuie să le respecte

Oamenii care locuiesc la bloc în România nu au voie să își pună hainele la uscat în afara balconului. Până acum câțiva ani, majoritatea proprietarilor de apartamente instalau sârme de rufe în afara acestuia, însă autoritățile au introdus reguli stricte în acest sens.
Totuși, o parte dintre proprietari le recomandă chiriașilor să folosească

uscătoria blocului. Aceasta este considerată spațiu comun și poate fi folosită în anumite condiții. Mai exact, cei care își pun hainele la uscat în spațiile respective au obligația să nu aducă „atingere drepturilor celorlalți proprietari și fără a schimba destinația clădirii”.
Potrivit legii, oamenii pot folosi uscătoria „în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu”. În același timp, cei care nu respectă prevederile riscă amenzi usturătoare, în astfel de cazuri, sancțiunile urcând până la 10.000 de lei.
Baterea covoarelor pe balcon, interzisă la bloc
Până acum câțiva ani, scuturatul sau bătutul covoarelor la balcon era ceva des întâlnit, însă acum este strict interzis. Acest lucru a fost interzis din cauza deranjului creat vecinilor. Cei care stau la bloc nu pot face acest lucru nici pe scară și nici în alte zone comune, iar oamenii care încalcă această regulă pot primi amenzi de până la 500 de lei.
Numeroase asociații de proprietari din România sunt atente la imaginea de ansamblu a blocului. Astfel, reprezentanții asociaților impun diverse reguli stricte în ceea ce privește curățenia. Spre exemplu, în sezonul rece se fac pregătiri pentru sărbători și se începe curățenia generală atât pe scara blocului, cât și în apartamente, locatarii trebuind să aibă în vedere cerințele asociației de proprietari.