Orașul din România unde crește cu 500% impozitul pe clădire

Orașul din România unde crește cu 500% impozitul pe clădirile și terenurile

lăsate în paragină. De când se aplică noile taxe
Primăria municipiului Slatina va creşte la 500% impozitul pentru proprietăţile lăsate neîngrijite, de tipul clădirilor degradate sau în ruină şi terenurilor nelucrate, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Mario De Mezzo.

“O modificare în sistemul de taxare de anul următor, pe care eu am insistat să o avem, este ca locuitorii care-şi lasă proprietăţile în paragină să aibă impozitul majorat cu 500%. Asta înseamnă că dacă un proprietar are un câmp pe care lasă să crească bălării, ambrozie, orice altceva, proprietarii care nu fac diligenţele corecte, de exemplu, pentru reabilitarea clădirilor din centrul vechi şi le lasă în paragină, anul viitor vor plăti impozite majorate cu 500%”, a spus Mario De Mezzo.
Primarul a menţionat că proprietarii clădirilor degradate vor avea la dispoziţie o perioadă de un an pentru conformare şi pentru a face demersurile necesare începerii renovării acestora, în condiţiile în care în cazul clădirilor istorice procesul poate fi de durată.

“Anul viitor vor avea un an de zile la dispoziţie pentru intrarea în legalitate. Anul viitor, dacă nu vor intra în legalitate cu clădirile pe care le au, sigur că nu trebuie să-şi renoveze anul viitor, că nici nu vor putea, de exemplu clădirile istorice, care necesită o autorizaţie de construire mult mai complexă decât o clădire normală, dar ei trebuie să înceapă demersurile. Dacă la sfârşitul anului viitor clădirile vor fi în aceeaşi stare cum sunt azi, impozitul pe care îl vor plăti pe anul viitor va fi cu 500% majorat”, a precizat De Mezzo.

În centrul istoric al municipiului Slatina, multe dintre clădirile vechi sunt degradate sau chiar în ruină.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI:->> Câți BANI primește pensie un român, dacă a muncit între 10 și 15 ani | Calcul complet
Din nefericire, România se confruntă cu o mare problemă: după ce au cotizat timp de 35 de ani, românii își mai primesc pensie aproximativ 12 ani, după ce se retrag din activitate.

Acest lucru înseamnă că mulți dintre ei nu apucă să primească înapoi, sub formă de pensie, toți banii cu care au cotizat în decursul vieții lor active. (21,25% din salariu).
Însă, ce se întâmplă cu cei care au muncit mai puțin? Câți bani primește pensie un român, dacă a muncit între 10 și 15 ani? Potrivit Casei de pensii, vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Câți bani primește pensie un român, dacă a muncit între 10 și 15 ani
Angajații care au cotizat la sistemul public doar 10-15 ani vor avea dreptul la pensie când vor împlini vârsta necesară. Cuantumul pensiei se ridică la 40% din salariul minim brut, plus 1% pentru fiecare an de muncă.

Persoanele cu vechime între 10 ani şi 15 ani, aflate la pensie la data intrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe ţară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară.
În cazul în care, din calculul pensiei, rezultă o sumă mai mare, atunci persoana o va primi pe aceasta. Formula a fost introdusă pentru a remedia o inechitate prevăzută de legislaţia în vigoare.