Povestea florilor de 8 Martie. Ce transmite fiecare floare pe care o daruim

Florile au capacitatea de a prelua o parte din incarcatura emotionala a oamenilor, transformandu-se in unul dintre cele mai frumoase modalitati de a-ti exprima sentimentele.

Mama, prima si cea mai importanta femeie din viata fiecaruia, este cea care merita cu desavarsire toata iubirea si atentia noastra si nu doar intr-o zi speciala. Daca te intrebi ce flori potrivite pentru mama ta poti alege, care sa transmita toata dragostea, afectiunea si multumirea profunda din partea ta, iata ce mesaje pentru mama pot ascunde florile.
Mesaje pentru mama ce se gasesc in florile pe care i le daruiesti

Flori pentru mama: Lalele

Vesele si colorate, lalelele transmit bucurie, speranta si optimism. Sunt ideale pentru mamicile pline de viata si energie, care au mereu speranta ca indiferent de probleme totul va avea o rezolvare. Acestea sunt daruite in semn de pretuire si distinctie, simbolizand locul aparte pe care aceasta persoana minunata, mama, o ocupa in sufletul nostru.

Flori pentru mama: Orhidee

Orhideea este un simbol al puritatii si al elegantei, totodata ea este considerata o floare a copilariei, a tineretii dar si a maturitatii si transmite ideea de respect pentru experienta si intelepciunea celor mai in varsta. Orhideea este o floare fascinanta si misterioasa, care exprima admiratia si respectul fata de persoana careia ii este oferita.

Flori pentru mama: Crinii

Crinul supranumit floarea regala, simbolizeaza ideea de virtute si eleganta si este oferita atunci cand vei sa iti exprimi respectul profund. Totodata crinul este un simbol al puritatii si al nobletii sufletesti, iar in antichitate era atribuit zeitelor casatoriei si ale fecunditatii. Exista si o legenda care spune ca in timp ce Hera, sotia lui Zeus, isi alapta fiul a scapat cateva picaturi pe Pamant, acestea au format Calea Lactee, iar cele care au cazut direct pe sol au inflorit devenind crini albi. Sunt flori ideale de oferit mamelor care au o anumita gratie, profunzime si seriozitate.

Ghiocei

Ghiocelul simbolizeaza speranta

Despre ghiocel se spune ca simbolizeaza speranta, prietenia, inocenta, puritatea, alinarea si smerenia si multe persoane cred ca este de bun augur sa cultive in propriile gradini aceste flori albe.

Zambila
Parfumatele zambile au o gama intreaga de semnificatii, in functie de culorile lor. Astfel:

zambila alba – dragalasenie sau „ma rog pentru tine”
zambila rosie sau roz – spirit jucaus
zambila galbena – gelozie
zambila mov – „imi pare rau”, „te rog, iarta-ma”
zambila albastra – afectiune constanta

Raspanditi caldura si iubire de ziua femeii si nu uitati ca iubirea innobileaza si va face viata mai frumoasa alaturi de cel langa care vreti sa traiti. O floare din partea mea tuturor femeilor din lume!