Primul judeţ din România care a propus interzicea telefoanelor în şcoli

Primul judeţ din România care a propus interzicea telefoanelor în şcoli, inclusiv în pauze | Reacţia elevilor şi a părinţilor

Noua Lege a Educaţiei interzice folosirea telefoanelor în timpul orelor, însă un liceu din România a încercat să interzică total elevilor să mai vină în unitatea de învăţământ cu smartphone-urile. Reacția elevilor şi a părinților.
Potrivit autorităţilor, telefoanele mobile folosite de elevi în şcoli pot fi o sursă de traumă, mai ales că majoritatea dintre ei le folosesc în scop de bullying, prin înregistrarea şi distribuirea unor momente neplăcute sau intime ale copiilor. Pentru a mai eradica acest fenomen o scoală din Timiș a propus elevilor ca telefoanele mobile să fie predate la intrarea în şcoală, urmând a fi recuperate la sfârşitul cursurilor.
Demersul nu a fost pe placul părinților, aceștia subliniind că au motive de îngrijorare că nu mai pot lua legătura cu copiii lor, în timp ce elevii pregătesc deja metode de a fenta această regulă. Chiar şi aşa propunerea a fost discutată în ședința Colegiului Prefectoral.
“Poate reușim să avem o inițiativa legislativă pentru a modifica și a impune această restricție. Cadrele didactice intervin de fiecare dată când e cazul, acum am și suportul legislativ necesar, dar aceste lucruri se întâmplă în timpul orei… Majoritatea cazurilor cu care noi ne confruntăm se întâmplă în pauze”, spune Cosmin Hogea – ISJ Timiș, citat de observatornews.ro.
Conform regulamentului şcolar, elevii care nu respectă solicitarea de a renunța la telefon, mai ales în timpul orelor, se pot alege cu observație scrisă sau pot avea şi scăderea notei la purtare sau chiar exmatriculare, mai ales dacă vorbim despre copiat sau înregistrarea orelor de curs.