Rivalul chinez al Tesla a lansat mașina electrică cu un preț sub 10.000 de euro

Rivalul chinez al Tesla a lansat mașina electrică cu un preț sub 10.000 de euro
Rivalul din China al companiei Tesla a lansat cea mai ieftină mașină electrică, ce are un preț sub 10.000 de euro.

Seagull Honor Edition, creată de gigantul auto chinez BYD, este cea mai ieftină mașină electrică din China, costând 9.700 de dolari.
Mașina va fi vândută și în America de Sud sub denumirea Dolphin Mini, în încercarea de a simplifica gama și de a crește recunoașterea brandului pe o piață în care modelul Dolphin se vinde deja foarte bine, notează Spotmedia.

Chiar dacă are un preț foarte mic, Seagull are o autonomie de 305 kilometri, iar designul i-a adus porecla de “Lamborghini-mini”.

Totodată, automobilul are sistem infotainment cu display de 10,1 inchi, precum și varianta de conectare a telefonului cu sistemul Bluetooth, keyless entry NFC, conectivitate 4G, senzori de parcare, cameră spate, cruise control, patru airbag-uri, controlul electronic al stabilității și oglinzi exterioare încălzite.

Seagull este disponibil în trei versiuni:

Active: 9.700 dolari / autonomie: 305 km

Free: 10.000 dolari / autonomie: 305 km

Flying: 12.000 dolari / autonomie: 405 km
Te mai poate interesa:-> Meseriile pentru care Marea Britanie a pus restricții. Schimbări pentru românii care lucrează în sectoare cheie
Marea Britanie a impus restricții pentru anumite industrii cheie. Schimbări majore pentru lucrătorii români.

Marea Britanie a impus o interdicție de viză pentru tinerii care doresc să lucreze în baruri și spitale, stabilind un venit minim anual de cel puțin 38.700 de lire sterline.
Această modificare bruscă a regulilor de imigrație a fost primită cu șoc și dezamăgire de către mulți tineri care își doreau să muncească și să trăiască în Regatul Unit.

Măsura a fost pusă în aplicare la 1 aprilie, având un impact imediat asupra a sute de tineri care se aflau deja în Marea Britanie cu vize pe cale să expire.

În plus, această decizie va face aproape imposibil pentru alte mii de persoane din UE să intre în Regatul Unit pentru a-și căuta de lucru sau pentru a-și continua studiile.

Mulți italieni, de exemplu, imediat după împlinirea vârstei de 18 ani, plecau să se

angajeze ca ospătari în Anglia sau să studieze pentru a deveni asistenți medicali în țara natală și apoi să se angajeze pentru a obține un salariu mai mare în Marea Britanie.

Toate acestea devin acum imposibile dacă salariul lor anual nu depășește 38.700 de lire sterline (față de 26.200 de lire sterline anterior), fiind foarte dificil să obțină o viză de muncă.

În 2022, în ciuda Brexitului, Marea Britanie a înregistrat un record în ceea ce privește balanța migranților: +745.000 într-un an. Acum, guvernul britanic își propune să reducă acest număr cu aproximativ 300.000 pe an, favorizând intrarea doar a “personalului calificat”.

“În acest moment, există peste 550.000 de italieni înregistrați la Aire, registrul rezidenților străini, dar dacă luăm în considerare și pe cei neînregistrați, sunt peste 700.000 de persoane. Vârsta medie este de 37 de ani și aproximativ 30% (cel puțin 200.000 de persoane) sunt tineri sub 30 de ani”, conform Il Messaggero, citat de Știri Diaspora.

Va afecta în mod semnificativ industria ospitalității și sistemul de sănătate din Marea Britanie
Această modificare a regulilor de imigrație va avea un impact semnificativ asupra industriei ospitalității și a sistemului de sănătate din Marea Britanie, unde personalul calificat din alte țări europene a avut un rol crucial în furnizarea serviciilor esențiale.

Restaurantele, hoteluri și spitale vor suferi din cauza acestei decizii, ceea ce ar putea duce la o criză în aceste sectoare cheie.

Alte modificări planificate în regulile de imigrație
Pe lângă restricțiile referitoare la venitul minim, există și alte modificări planificate în regulile de imigrație.

În curând, va fi introdusă o limitare a vizelor pentru studenți și pentru lucrătorii cu calificare redusă sau fără calificare. Cei care doresc să se alăture unui membru al familiei în Marea Britanie vor trebui să aibă un salariu minim pentru a obține o viză, care va crește imediat de la 18.600 de lire sterline la 29.000 de lire sterline, urmând să ajungă la 38.700 de lire sterline la începutul anului 2025.

Singura alternativă pentru reunirea familiilor este, prin urmare, obținerea cetățeniei britanice, dar acest lucru este posibil doar după cinci ani de muncă și ședere neîntrerupte în țară, plus unul cu permis de ședere pe termen nelimitat.

Aceasta este o perspectivă aproape imposibilă pentru tinerii italieni aflați la prima lor experiență de muncă.

Cu toate acestea, există o posibilă soluție.

Există o viză specială care permite lucrătorilor sub 30 sau sub 35 de ani să rămână în Marea Britanie timp de doi ani fără sponsorizare.

Deocamdată, aceasta se aplică doar dacă veniți din Japonia, Australia, Canada, Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Acordul ar trebui să fie extins între Marea Britanie și UE, dar tensiunile politice post-Brexit împiedică deocamdată acest lucru.