Românii pot beneficia din acest moment de anumite servicii SPA

Statul decontează serviciile SPA. Condițiile pe care românii trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de acest serviciu
Anumite servicii SPA vor fi decontate de statul român. Iată care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească eventualii beneficiari.
Românii pot beneficia din acest moment de anumite servicii SPA care vor fi decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Pentru acest lucru trebuie să îndeplinească o serie de condiții, informează sursele Antena 3 CNN.
Serviciile SPA care pot fi decontate de stat
Nu sunt mulți cei care știu că există anumite servicii de SPA decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Tratamentul balnear, recunoscut pentru beneficiile sale în reumatologie cronică, ortopedie, neurologie și boli vasculare, este susținut financiar de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Pentru a beneficia de aceste tratamente SPA, pacienții sunt nevoiți să primească o rețetă de la un medic autorizat și să completeze o fișă de tratament conform reglementărilor.
În ciuda faptului că apele termale și SPA-urile interne sunt de multe ori asociate cu turismul și relaxarea, ele devin din ce în ce mai importante în contextul medical. Este important să se cunoască faptul că doar un medic specialist poate prescrie tratamentele medicale disponibile în sistemul de asigurări de sănătate.
Serviciile care pot fi acoperite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate includ băile galvanice, băile cu parafină, dușurile subacvale, băile minerale, împachetările cu nămol, și altele. Tariful pentru aceste proceduri tip SPA este de 28 de lei pentru 4 proceduri pe zi. Un pensionar poate achiziționa un singur bilet.
Atenție! Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu acoperă serviciile de medicină fizică și de reabilitare în situații care privesc corecții de natură estetică sau de întreținere, cum ar fi vergeturile, sindromul tropostatic sau activitățile de fitness și body-building.
Cât despre costul unui sejur într-o stațiune balneară în 2024, prețurile sunt destul de mari. Spre exemplu, un sejur la „1 Mai”, Amara, Covasna, Moneasa sau Sărata Monteoru poate ajunge până la suma de 2.968 de lei pentru 16 zile de cazare și 12 de tratament. Stațiunile de la Pucioasa sau Geoagiu oferă tarife cu aproape 100 de lei mai mici, situându-se în jurul sumei de 2.824 de lei pentru același tip de sejur, potrivit surselor.
Vezi mai multe știri despre: România cere prelungirea termenului pentru reducerea deficitului bugetar. Urmează negocieri aprinse între țara noastră și Comisia Europeană