Salariile șoferilor de tir, în România, de-a dreptul uluitoare! Află cât câștigă în 2024

Salariile șoferilor de tir, în România, de-a dreptul uluitoare! Află cât câștigă un angajat al domeniului transporturilor în 2024
În ultima perioadă, din cauza lipsei de venituri, românii au început să caute fel și fel de locuri de muncă pentru a câștiga mai mulți bani. În acest sens, mulți au început să se întrebe ce salariu are un șofer de tir sau cât poți câștiga dacă te ocupi cu transport internațional de persoane și colete.
Domeniul transportului are 2.600 de posturi libere
Domeniul transporturilor este unul dintre cele mai afectate de lipsa de personal, astfel, potrivit analiștilor, este de așteptat ca acest sector să pună la dispoziție un număr mai mare de locuri de muncă în acest an.

Până în prezent, firmele din acest domeniu au scos la concurs peste 2.600 de posturi, iar în luna ianuarie a acestui an au aplicat peste 60.000 de persoane pentru a le ocupa. Cele mai multe dintre joburi sunt pentru cei fără experiență, fiind urmate de cele pentru care se cer minim 2-5 ani de experiență. Seniorii și managerii nu mai sunt atât de căutați acum, potrivit Stiridecluj.ro.

Salariul mediu al celor care lucrează în transporturi și distribuție este de 3.500 de lei lunar, conform datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs. De exemplu, un promoter câștigă 2.800 de lei, în timp ce un dispecer auto câștigă în medie 4.000 de lei.

Un șofer de tir care face curse internaționale câștigă peste 13.000 de lei

Pe de altă parte, șoferii au salarii medii de 2.700 de lei, însă acest plafon se aplică doar celor a căror activitate nu implică deplasări în alte orașe sau chiar peste hotare. În cazul șoferilor de tir care fac curse internaționale, salariul lor poate varia între 13.000-14.000 de lei.
„În ceea ce-i priveşte pe şoferi, plaja salarială este foarte largă şi depinde de program, de timpul de autovehicul condus şi, desigur, de distanţele pe care trebuie să le parcurgă.
Astfel, salariul unui șofer de camion urcă la o medie de aproape 3.800 de lei pe lună, iar cel a unui șofer de tir pe curse internaționale poate depăși 13.000 – 14.000 de lei”, a transmis Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.
Media salarială este de aproape 3.500 de lei în domeniul transporturilor. Pentru cei care au mai multă experiență, salariile pot ajunge chiar și la 20.000 de lei, respectiv pentru un director economic. Pe de altă parte, pentru un Chief Technological Officer ( director tehnologic), veniturile pot ajunge la 18.000 de lei, iar pentru un manager de proiect salariul poate fi chiar și de 16.000 de lei. De asemenea, un director administrativ câștigă până la 13.000 de lei.