Scrisoarea emoţionantă a unui tată de 21 de ani, care îşi creşte singur copilul…

Richard Johnson, un tânăr de 21 de ani, este tatăl unei fetiţe de zece luni numită Persephone. Într-o scrisoare către Life of Dad, o reţea socială pentru taţi, el explică cum a ajuns să o crească pe fetiţă de unul singur. La o lună după ce a născut-o pe micuţa Persephone, mama a luat-o şi a plecat cu ea în California, părăsindu-l astfel fără nicio avertizare pe Richard.

La scurt timp însă, femeia s-a răzgândit şi l-a sunat pe bărbat şi l-a ameninţat că dacă nu vine să ia copila o va da spre adopţie. Proaspătul tătic imediat s-a urcat în avion şi a mers să-şi ia micuţa.

Richard a pus plecarea mamei copilei pe seama depresiei postpartum, dar şi-a dat seama imediat că nu ştia nimic despre creşterea unui copil şi rolul de tatăl l-a găsit total nepregătit.

Scrisoarea postată pe reţeaua Life of Dad a devenit virală şi a emoţionat şi inspirat în acelaşi timp milioane de persoane din lumea întreagă.

”Numele meu este Richard Johnson, sunt un tată singur şi am o fetiţă minunată pe nume Persephone. Mama ei ne-a părăsit pe vremea când micuţa avea vârsta de o lună. Nici acum nu ştim exact de ce, dar ne-am gândit că este vorba despre depresia post-partum. În primele săptămâni de când am rămas singur cu fetiţa mea am dat de grupul vostru din întâmplare. Eram extrem de speriat şi emoţionat şi nu aveam habar ce înseamnă să fii tată în general, cu atât mai puţin despre ce înseamnă să fii un tată singur. Nu eram sigur că mă voi descurca.

Am citit fiecare carte despre parenting care mi-a picat în mână şi m-am uitat la peste 1.000 de ore de înregistrări pe Youtube pe teme ce porneau de la cum îi faci o codiţă sau cum împleteşti părul unei fetiţe şi până la rezolvarea unor probleme esenţiale în viaţa unui părinte. Apoi am început să urmăresc acest grup mai de aproape şi am observat că mai erau şi alţi taţi în aceeaşi situaţie ca şi mine.

Pagina acestui grup m-a ajutat să capăt încredere în mine şi să fac faţă rolului de tată singur.

Acum eu şi micuţa mea suntem foarte fericiţi şi continuăm să creştem împreună pe zi ce trece. Ea are acum zece luni şi am ajuns să fiu un exemplu pentru prietenii mei care îmi cer sfaturi de parenting. Eu şi fiica mea am trecut prin multe împreună şi multe probleme le-am rezolvat cu ajutorul acestui grup. Şi eu şi ea vrem să vă mulţumim.

Cu sinceritate,
Persephone & Richard Johnson”

Această postare a strâns peste 14.000 de aprecieri şi mulţi oameni l-au lăudat pe Johnson pentru sinceritatea lui şi l-au încurajat, scrie Huffington Post.

După ce a primit numeroase mesaje, Richard le-a mulţumit tuturor şi a recunoscut că s-a emoţionat pentru că nu se aştepta ca scrisoarea lui să stârnească un astfel de val puternic de simpatie.

”Tuturor părinţilor care îşi cresc singuri copii le spun că, atunci când simt că nu mai fac faţă şi când nu se simt suficient de buni, să se uite în ochii copilului lor. Veţi fi uimiţi câtă tărie şi încredere îţi poate da faptul că acea fiinţă micuţă depinde de tine şi că ea te va iubi pe zi ce trece mai mult indiferent că tu eşti cel mai bun părinte din lume sau nu. Veţi găsi puterea unde nici nu vă aşteptaţi”, şi-a încheiat Richard mesajul care a emoţionat milioane de oameni din lumea întreagă. sursa: www.gandul.info