Tara europeana care inchide toate scolile si universitatile din cauza raspandirii coronavirusului

Italia inchide toate scolile si universitatile din cauza raspandirii coronavirusului

Decizie de ultima ora anuntata de Italia pe fondul raspandirii alarmate a infectiilor cu coronavirus. Toate scolile si universitatile din peninsula vor fi inchise.

Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei din Italia, Lucia Azzolina. Ea a precizat ca decizia va fi oficializata in aceasta dupa-amiaza si ca va fi valabila pana in 15 martie, potrivit Corriere della Sera.

Decizia vine in conditiile in care numarul deceselor provocate in Italia de epidemia de coronavirus a crescut la 79. Au fost de asemenea confirmate peste 2.500 de cazuri in aceasta tara.

160 dintre pacienti s-au insanatosit complet. In prezent, 1.263 de pacienti sunt spitalizati, dintre care 166 se afla la terapie intensiva.

Majoritatea cazurilor raman concentrate in nordul tarii, cu 1.520 in Lombardia, 420 in Emilia-Romagna si 307 in Veneto. Cu exceptia regiunii Valle d’Aosta din nord-vest, toate celelalte au raportat cazuri de infectare cu noul coronavirus,                                                                                                             scrie digi24.ro.