Un nou val de concedieri în România! Iată angajații care nu vor mai avea un loc de muncă

Un nou val de concedieri în România! Iată angajații care nu vor mai avea un loc de muncă
Un nou val de concedieri în România va afecta sute de angajați. O fabrică importantă din țară a anunțat că își dă afară personalul din cauza vânzărilor scăzute, a inflației și a crizei economice. Concedierile masive se vor face la fabrica de pungi de hârtie din Dej. Iată angajații care nu vor mai avea un loc de muncă.
Un nou val de concedieri în România!
O fabrică cunoscută din Dej se închide, iar angajații vor fi concediați. Este vorba despre Romanbag Production, un important producător de pungi din hârtie. Compania-mamă Taffarello SpA, originară din Italia, și-a închis o importantă fabrică de pungi de hârtie din Dej, județul Cluj.
Reprezentanții fabricii au precizat că au recurs la concedieri din cauza cererii scăzute de pe piață, a inflației și a incertitudinii economice în România. Decizia de închidere a punctului de lucru din Dej a fost luată de conducere încă din vara acestui an.
Se fac concedieri masive și în industria auto, iar sute de angajați ai diferitelor companii rămân fără loc de muncă. Mai multe fabrici din industria auto din judeţul Arad au notificat autorităţile cu privire la intenţia de a recurge la concedieri colective, invocând scăderea comenzilor pentru maşini electrice în Europa. O mare parte dintre cei concediaţi ar putea fi preluaţi de alte companii cu acelaşi profil. După anunțarea concedierilor masive la Arad, se închide și o importantă fabrică de componente auto. Unul dintre cei mai mari angajatori din țară, firma Leoni, închide o fabrică unde lucrau 200 de persoane.
Disponibilizări colective și în domeniul IT
În ultima vreme, se observă un val de concedieri masive în câmpul muncii. Criza în companiile IT din România afectează tot mai mulți angajați. Mai multe firme de profil au făcut concedieri masive, iar ritmul de angajare a încetinit considerabil. De exemplu, luna aceasta compania NTT Data România a concediat 2% dintre angajați, iar GAMELOFT, filiala din Cluj a fost închisă, fiind înregistrate 136 concedieri. Specialiștii în domeniul financiar sunt de părere că valul de disponibilizări vine în urma dezvoltării inteligenței artificiale.
Gameloft este prezentă pe piața din România din 1999, iar studioul din Cluj a fost deschis în august 2010. Gameloft România, subsidiara grupului francez Gameloft, este unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru dispozitive mobile. Producătorul va închide studioul din Cluj şi va concedia toţi cei 136 de angajaţi care lucrau acolo.

,,La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piețe în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați. Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația.”, au transmis reprezentanții Gameloft.
Mai multe fabrici și companii din țară au decis să își concedieze angajații din cauza cererii scăzute pe piață a produselor fabricate, a costurilor de investiții, dar și din cauza instabilității economice.