Un preot se despartea de parohia sa dupa multi ani de slujire.

Un preot se despărțea de parohia sa după mulți ani de slujire. Pe lângă masa de adio, s-au gândit să-i facă și un cadou. Ca peste tot, a fost invitat și un politician să spună câteva cuvinte și să-i inmaneze cadoul. Dar ca toți politicienii, a întârziat, și atunci parintele s-a gândit să umple timpul cu un discurs.
– Prima mea impresie despre parohia

aceasta mi-am făcut-o cu ocazia primei spovedanii. M-am gândit că am fost trimis într-un loc teribil deoarece primul care s-a spovedit mi-a marturisit că furase un televizor, că le-a furat banii parinților, că a mai furat și la locul de muncă, pe lângă faptul că avea o aventură sexuala cu soția șefului.

Și la urmă a zis că i-a transmis o boală venerică sorei sale…
Am rămas înmărmurit… stupefiat…

și foarte speriat! Dar dupa aceea am cunoscut lume care nu semana deloc cu acest individ. Mai mult, pot să spun că a fost o parohie de oameni responsabili, cu valori morale, credincioși, și că am trăit aici ani minunați!

În acest moment sosește politicianul, așa că l-au chemat repede sa ia cuvantul. După ce s-a scuzat pentru întârziere a început astfel:
– Niciodata n-am sa uit cand a venit parintele în parohie… De fapt, am avut onoarea sa fiu primul care s-a spovedit la el…