Unde se află localitatea din România unde se petrec minuni si nu apare pe hartă

Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni

Într-un colț uitat de lume din România se află un sat de poveste, Mățara, unde cei opt locuitori se simt izolați și uitați de restul lumii.

Acest mic sat, situat în apropierea Munților Buzăului, este ca o insulă pierdută în timp, unde viața pare să se desfășoare într-un ritm diferit, departe de avansul tehnologic și de comoditățile moderne.
În mijlocul unei liniști apăsătoare, Mățara nu apare pe harta geografică, cu excepția unui mic semn reprezentat de o cruce imensă, amplasat la intrarea în sat, care indică faptul că aici mai locuiesc câțiva oameni. Pentru acești locuitori, tristețea și greutatea vieții cotidiene sunt palpabile, iar zâmbetul pe buze pare un lux inaccesibil.

Satul nu are magazin sau biserică
Satul nu beneficiază de niciuna dintre facilitățile obișnuite ale vieții moderne. Lipsa electricității este doar una dintre provocările cu care se confruntă,

alături de lipsa magazinelor și a bisericii. Drumurile, neasfaltate și greu accesibile, fac dificilă circulația și aducerea de provizii.Până în urmă cu doi ani, satul era aproape complet izolat, fără nicio cale de acces practicabilă. Serviciile de urgență nu puteau ajunge aici, iar locuitorii erau lăsați pe cont propriu în fața oricărei situații de criză.
Chiar și simpla aprovizionare cu alimente era o provocare majoră, obligându-i pe locuitori să călătorească o dată la două săptămâni în satul vecin.

Există o rază de speranță
Cu toate acestea, în urmă cu doi ani, comunitatea a primit un impuls pozitiv prin construcția unui drum de țară din balast, care a ușurat într-o anumită măsură viața locuitorilor.
Autoritățile locale au în vedere un proiect de electrificare a satului, însă perspectivele de realizare sunt slabe. Furnizorul de electricitate consideră că investiția în infrastructură nu este justificată din cauza numărului redus de locuitori din zonă.
Proiectul de refacere a drumului dintre cele două sate a necesitat o investiţie de peste 200.000 de lei, pe care autorităţile locale i-au alocat din bugetul local. Intervenţia a constat în balastarea a peste 1,5 kilometri de drum forestier şi amplasarea unor tuburi de scurgere, potrivit Adevarul.