Vești bune pentru românii care vor să se mute aici: primesc teren gratuit și 23.000 de euro

Vești bune pentru românii care sunt dispuși să se mute aici: primesc teren gratuit și 23.000 de euro

Vești bune pentru români! Primesc teren, casă și 23.000 de euro dacă se mută pe o insulă exotică, unde se pot bucura de relaxare și o viață de vis. Este o ofertă de nerefuzat pentru cei care își doresc să se mute. Iată ce presupune această ofertă!

Vești bune pentru români! Primesc teren, casă și 23.000 de euro dacă se mută pe o insulă exotică
Românii pot primi teren, casă și 23.000 de euro de la autorități dacă se mută pe o insulă exotică Antikythera din Grecia. Prin această inițiativă care este o ofertă de nerefuzat pentru români, cei care aleg să accepte oferta se vor bucura de un sprijin financiar de 500 de euro pe lună, pentru o perioadă de trei ani.
Insula Antikythera este situată în Marea Egee, la jumătate de insula Creta și contitentul grec. Acest loc are peisaje de vis, plaje cu nisip fin, peșteri ascunse cu adevărat spectaculoase, dar și trasee de drumeții.

Potrivit gandul.ro, cei care vor să ajungă pe această insulă trebuie să zboare timp de 45 de minute din Atena sau să călătorească fie patru ore de pe continent cu feribotul, fie două dore din Creta.

Pe insulă nu există bancomate sau bănci
Insula Antikythera din Grecia vine cu o mulțime de beneficii pentru cei care își doresc să se mute aici, însă aduce și câteva dezavantaje. Aici nu există bancomate sau bănci, iar insula are în prezent 24 de locuitori. Infrastructura locală a acesteia are un hostel, un singur magazin și o opțiune Airbnb.

Autoritățile locale au precizat în această oferă că pe insula pot veni doar familii tinere, care să aibă cel puțin trei copii. Noii locuitori care aleg să se mute aici nu vor primi doar teren, casă și bani, ci și oferte de angajare.

De menționat este faptul că barca care aduce pe insula Antikythera gaze și alimente nu circulă în momentul în care marea este agitată, astfel că pe timpul iernii se merge mai puțin pe mare.
Citeste si: -> Ce categorii de pensionari vor primi aproximativ 1.600 de lei după recalculare. Simulările specialiştilor
Aceste majorări sunt determinate de recalcularea pensiilor și de introducerea punctelor de stabilitate, care joacă un rol crucial în creșterea valorii pensiei.
Conform declarațiilor oficiale, în medie, pensiile din sistemul public vor crește cu aproximativ 40% după recalcularea din septembrie. De această majorare vor beneficia aproximativ 3 milioane de pensionari români.
Stagiu de cotizare: 38 de ani în condiții normale

An de pensionare: 2008, cu o pensie inițială de 1.100 de lei (valoarea punctului de pensie în 2008: 540 de lei).

Proiecții pentru 2024

După indexarea cu inflația de 13,8%, pensia în plată va ajunge la 4.100 de lei (valoarea punctului de pensie după indexare: 2.032 de lei).

După aplicarea noii formule de recalculare și adăugarea punctelor de stabilitate, se estimează că pensia va crește cu aproximativ 1.600 de lei, scrie realitatea.net.

Câți bani va primi un român la pensie dacă are vechime în muncă de doar cinci ani

Pensiile s-au mărit din 1 ianuarie 2024, s-au indexat cu 13,8% și doar cei care au muncit un an, cinci sau deloc au beneficiat de majorare. Este vorba despre o sumă mai mică de 200 de lei.

Începând cu 1 ianuarie, persoanele cu o vechime în muncă de doar cinci ani primesc o pensie de 1.285 de lei, după o majorare de 180 de lei. Această categorie de pensionari beneficiază de pensia minimă socială, o indemnizație specială acordată de stat celor defavorizați.

Stagiul minim de cotizare în România este de 15 ani, în timp ce stagiul complet este de 35 de ani. Cei care au lucrat doar cinci ani sunt eligibili pentru pensia minimă socială, destinată să sprijine persoanele cu venituri reduse și care nu îndeplinesc condițiile pentru pensia standard.

Un pensionar care ar fi trebuit să primească o pensie de 1.000 de lei beneficiază acum de o pensie de 1.281 de lei. Diferența de 281 de lei este acoperită de statul român, asigurând astfel un venit minim garantat pentru pensionarii cu contribuții insuficiente.