Cand ar putea lua sfarsit pandemia de coronavirus. Un expert chinez a facut anuntul mult asteptat

Cazurile de coronavirus sunt tot mai multe de la o zi la alta, iar virusul s-a extins in mai multe tari din Uniunea Europeana, cat si in Statele Unite ale Americii. Probabil cei mai multi se intreaba cand va lua sfarsit aceasta pandemie care a fost descoperita intr-o piata din Wuhan, China si iata ca un expert chinez a gasit raspunsul mult asteptat.

Pandemia de coronavirus, departe de a fi aproape de final. In iunie vom respira usurati

Directorul Centrului National de Cercetari Clinice pentru Boli Respiratorii din China Zhong Nanshan a declarat in cadrul conferintei organizate de guvernul provinciei Guangdong din China care a avut loc joi, 12 martie, ca pandemia de coronavirus ar putea lua sfarsit abia in vara cand temperaturilor vor creste mai mult.

Recunoscut pentru activitatea sa din timpul epidemiei SARS Zhong a mai spus ca cel mai probabil virusul va disparea in iunie, dar asta numai in situatia in care tarile foarte afectate de COVID-19 vor lua masuri suficiente pentru a opri raspandirea.

„Daca unele tari nu acorda atentie pericolului si gradului de infectare ale pandemiei si nu intervin in forta, atunci ar putea dura mai mult. In mod normal, vara, cand temperatura este relativ ridicata, virusul este relativ mai putin activ”, transmite expertul chinez, potrivit fanatik.ro
COVID-19, mai slab in afara granitelor chinezesti
Potrivit aceluiasi expert din China coronavirusul a avut apogeul in luna februarie si urmeaza sa fie tinut sub control pana la finalul lunii aprilie. Pe de alta parte Zhong Nanshan a mai declarat ca in momentul de fata cazurile importate in China prezinta simptome putine, estimand rata de deces in afara Chinei la 3,2%.
Epidemiologul a vorbit în termeni optimiști și a mai anunțat că nu mai puțin de 80% dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 au fost vindecate, în timp ce rata de reinfectare a pacienților care s-au vindecat a devenit tot redusă. Vă reamimtim că în China au fost confirmate 80.980 de cazuri şi 3.173 decese încă de la declanșarea pandemiei de coronavirus.            Sursa