In timp ce asteptam zborul prietenului meu, am avut una din acele experiente incredibile pe care le auzi doar in fime sau carti…

In timp ce asteptam zborul prietenului meu, am avut una din acele experiente incredibile pe care le auzi doar in fime sau carti. S-a intamplat la doar doi metri de mine.

Am vazut cum un barbat cu doua bagaje venea direct catre mine. Acesta s-a oprit fix langa mine… atunci am realizat ca stateam fix langa familia lui.

Mai intai si-a luat fiul cel mic in brate (cred ca micutul avea vreo sase ani). S-au tinut in brate pentru un timp destul de lung; apoi s-au uitat unul in ochii celuilalt si l-am auzit pe tata spunand “Ce ma bucur ca te vad, fiule! Mi-ai lipsit atat de mult!

Fiul lui a zambit oarecum timid, stergandu-si usor ochii… apoi a raspuns: “Si tu mi-ai lipsit, tati!

Apoi, barbatul s-a ridicat din genunchi si s-a uitat in ochii fiului sau mai mare (acesta avea poate noua sau zece ani). Pe el l-a imbratisat, dandu-i o palma usoara pe spate:

Tu esti deja un barbat! Te iubesc foarte mult, tinere!” – l-am auzit pe tata spunand.

In timp ce toate astea se intampla, o fetita (probabil de un an sau un an si jumatate) era agitata si emotionata in bratele mamei sale. Ea nu si-a luat nici macar o secunda ochii de la tatal sau. Barbatul i-a spus “Buna, printeso!”, luang usor din bratele mamei sale. Si-a sarutat fetita pe toata fata in timp ce facea piruete cu ea. Fetita radea in hohote si isi tinea tatal strans de gat.

Dupa cateva momente, el a dat-o pe micuta fiului cel mare si a spus: “Am pastrat cel mai bun moment pentru final.” In acel moment sotia lui i-a sarit in brate; au avut un moment romantic. Pot spune ca am fost martorul celui mai frumos sarut pe care l-am vazut vreodata. El s-a uitat in ochii ei timp de cateva secunde, apoi a spus in soapta: “Te iubesc atat de mult!

Pentru o clipa mi-au amintit de tineri proaspat casatoriti… insa era imposibil sa fie la inceputul relatiei; erau deja o familie. M-am uitat nedumerit la el si mi-am dat seama apoi ca sunt privit… atunci vocea mea nervoasa mi-a luat-o inainte:

WOW! De cat timp sunteti casatoriti?

Suntem impreuna de 14 ani… casatoriti de 12.” – mi-a raspuns el foarte mandru, cu zambetul pe buze, apoi s-a intors sa isi sarute din nou sotia.

Atunci… de cat timp esti plecat?” – am continuat eu cu intrebarile.

Barbatul s-a intors catre mine: “De doua zile intregi!

Doar doua zile? Am crezut ca a fost plecat luni… ani! Stiu, expresia de pe fata mea m-a tradat. I-am spus rusinat ca sper sa am parte si eu de o astfel de relatie:

Sper ca si casatoria mea sa fie la fel de pasionala dupa 12 ani.

Omul s-a oprit brusc din zambit; m-a privit fix in ochi si cu o voce puternica care parea sa imi arda sufletul mi-a spus ceva care m-a schimbat complet:

Nu spera, prietene!… HOTARASTE asta! Schimbarea e in tine!

Apoi mi-a strans mana, si-a luat familia si a plecat. Sursa material: Michael D. Hargrove and Bottom Line Underwriters, Inc., Copyright 1997 / www.kudika.ro