Urmează o nouă minivacanţă pentru români. Câte zile libere vor avea angajaţii
Românii vor avea o nouă minivacanţă, după cea de 1 mai şi Paşte, în care se pot
bucura de câteva zile petrecute la mare sau la munte.
Este vorba de angajații din sectorul public se bucură de o nouă minivacanță. Statul le oferă încă o perioadă de odihnă în luna iunie.
Românii angajați în sectorul public se pot bucura de o zi liberă în plus, de sărbătoarea Rusaliilor.
Ziua marchează coborârea Sfântului Duh asupra apostolilor lui Iisus și este considerată o sărbătoare mare, care are loc la 50 de zile după Paște.
În 2024, ziua de Rusalii va fi celebrată duminică, 23 iunie, iar ziua următoare, luni, 24 iunie, va fi liberă pentru bugetari. De asemenea, şi 22 iunie, sâmbăta, este liberă.
Se formează o minivacanţă de trei zile care este binevenită pentru angajații care aleg să își petreacă timpul cu familia, cu prietenii sau să se relaxeze în stațiunile din România.
Majoritatea unităților de cazare din țară pregătesc deja oferte pentru această perioadă, pentru a atrage cât mai mulți turiști.
Ce zile libere mai au românii în 2024
1 iunie – Ziua Copilului (sâmbătă)
23 iunie – Rusalii (duminică)
24 iunie – A două zi de Rusalii (luni)
15 august – Adormirea Maicii Domnului (joi)
16 august (zi liberă stabilită de Guvern numai pentru anul 2024)
30 noiembrie – Sfântul Andrei (sâmbătă)
1 decembrie – Ziua Națională a României (duminică)
25 decembrie – prima de Crăciun (miercuri)
26 decembrie – a doua zi de Crăciun (joi)
27 decembrie (zi liberă stabilită de Guvern numai pentru anul 2024).
Citeste si asta:–>> Părinţii pot să decidă cât stau copiii în aplicaţia TikTok
TikTok îi lasă acum pe părinţi să decidă cât timp au voie copiii să folosească aplicaţia, cu
ajutorul modului Family Safety, o nouă funcţie care vrea dezvoltarea unei relaţii sănătoase cu utilizatorii, relatează BBC.
Aplicaţia TikTok îi lasă acum pe părinţi să decidă cât timp au voie copiii pe aplicaţie. Modul Family Safety se cheamă noua funcţie a aplicaţiei prin care se vrea dezvoltarea unei relaţii sănătoase cu aceasta.
Noua funcţie a fost lansată joi, mai întâi în Marea Britanie, iar ulterior şi în alte ţări şi regiuni. Noile caracteristici de control parental ale Tik Tok includ controlul timpului petrecut pe aplicaţie, limite asupra mesajelor directe ce pot fi trimise sau primite, dar şi un mod ce limitează vizualizarea de conţinut neadecvat.
Potrivit Tik Tok, părinţii care care vor să activeze modul Family Safety trebuie mai întâi să-şi creeze propriul cont în aplicaţie, care apoi este conectat la contul tânărului. Odată activat, părinţii vor putea impune controalele respective. Aceste funcţii erau deja disponibile în aplicaţie, pentru ca utilizatorii să şi le pună singuri.
În cazul în care copilul vrea să modifice setările de control parental, orice modificare are nevoie de aprobarea părintelui, potrivit Mediafax.
Lansarea noii funcţii coincide cu acuzaţii din partea autorităţilor de reglementare britanice că aplicaţia Tik Tok ţinteşte să-i facă pe copii dependenţi. Aplicaţia este deţinută de compania Bytedance din China.
În 2019, o autoritate de reglementare din Statele Unite a amendat aplicaţia Musical.ly cu 5,7 milioane de dolari pentru încălcarea legislaţiei privind drepturile copiilor. Aplicaţia a fost achiziţionată ulterior de Bytedance.
În Marea Britanie, Tik Tok este investigată de Oficiul comisarului pentru informaţii pentru încălcarea GDPR într-un dosar ce priveşte datele personale ale copiilor.