Verificare rovinietă: Află online când îţi expiră rovinieta

Citeste continuarea–>>

Verificare rovinietă: Află online când îţi expiră rovinieta
Nu mai știi când îți expiră rovinieta? CNADNR pune la dispozitia participantilor la trafic un serviciu online care permite verificarea rovinietei in orice moment. Află online când îţi expiră rovinieta
Pentru a va verifica rovinieta, este nevoie sa introduceti numarul de

înmatriculare al mașinii și numărul sasiului. Serviciul CNADNR va comunica daca rovinieta pe care o aveti mai este valabila si daca da, care este data la care aceasta expira.

Acest serviciu disponibil online te-ar putea scuti, într-o anumita masura, de amenzile incasate pentru lipsa rovinietei. Exista cazuri in care acelasi sofer, cu aceeasi masina, a fost amendat de zeci de ori, fara sa stie.

Potrivit Avocatului Poporului, legea care permite amendarea conducatorilor auto de mai multe ori la un singur drum, pentru ca nu au rovinieta, ar putea fi modificata.
In luna mai, acesta a facut acest demers la solicitarea miilor de soferi care au dat in judecata Compania Nationala de Drumuri si au cerut despagubiri.

De asemenea, taxa de drum ar putea fi platita pentru doar 24 de ore. Acum, cea mai scurta perioada pentru care soferii isi pot achizitiona rovinieta este de o saptamana.

CITESTE si: –>> Cine sunt românii care nu încasează pensii mai mari de 2.000 de lei. Județul în care bătrânii au cele mai mici venituri
Locuitorii unui județ din România sunt nevoiți să se descurce, în fiecare lună, cu sume foarte mici de bani, ceea ce reprezintă o adevărată provocare.

Într-un județ din nordul României se ascunde o realitate tulburătoare: în jur de 40.000 de bătrâni se străduiesc să trăiască cu pensii care abia ajung să acopere nevoile de bază.
În ce județ sunt încasate cele mai mici pensii
Datele publicate recent pe site-ul Casei Judeţene de Pensii (CJP) arată că o mare parte din cei 63.069 de pensionari din Bistrița-Năsăud se confruntă cu o situație financiară extrem de dificilă.

Din totalul pensionarilor, circa 40.000 primesc lunar mai puțin de 2.000 de lei, o sumă care este departe de a asigura un trai decent în societatea modernă. Această situație pune în evidență provocările pe care le întâmpină mulți vârstnici în încercarea de a-și menține un nivel minim de trai.

Veniturile modeste nu sunt doar o statistică rece, ci o realitate zilnică pentru mii de oameni în vârstă din Bistrița-Năsăud.

Potrivit datelor CJP, aproximativ 22.000 de seniori se bazează pe pensia minimă socială pentru a supraviețui, în timp ce alți 20.500 câștigă indemnizații între 1.000 și 2.000 de lei lunar.

Astfel, acești pensionari trebuie să facă față unei lupte constante pentru a-și acoperi cheltuielile de bază, cum ar fi hrana, locuința și îngrijirea medicală.

Cu toate acestea, situația nu este mai bună nici pentru cei care reușesc să primească sume de bani puțin mai mari.

Cei din Bistrița-Năsăud au niște situații financiare foarte dificile
Doar 11% dintre pensionarii din județul Bistrița-Năsăud au pensii care depășesc 3.000

de lei lunar, însă doar 949 dintre ei se bucură de pensii în valoare de 5.000 de lei. În plus, numărul relativ mic al celor care au ales pensionarea anticipată- 1.300 de persoane- arată că mulți vârstnici sunt nevoiți să rămână pe piața muncii pentru a-și asigura un trai decent sau pentru a-și sprijini familiile din punct de vedere financiar.
Astfel, locuitorii Bistriței-Năsăud trăiesc o realitate cruntă a luptei, ducând zilnic o luptă pentru supraviețuire, având în vedere pensiile modeste pe care le primesc.

Însă, situația lor nu este ignorată, întrucât românii cu venituri mici, aflați în situații vulnerabile, primesc ajutoare financiare din partea statului, atât pentru achiziția de alimente, cât și pentru costurile căldurii și energiei, sub formă de carduri sociale, alimentate periodic cu bani.

Voucherele pentru energie sunt alimentate de două ori pe an cu suma de 700 de lei, iar pe cardurile pentru alimente este virată o dată la două luni suma de 250 de lei.